2

LIDL NEDERLAND

Onze organisatie

Lidl is een discount supermarkt met een assortiment dat is opgebouwd uit eigen kwaliteitsmerken. Met circa 1500 producten biedt Lidl dagelijks ‘de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs’. Hierbij gaat het zowel om levensmiddelen als verse groente, brood en zuivel, maar ook om non-food als fashion en kookgerei. 

In 1997 opende Lidl de eerste acht filialen in Nederland. Twintig jaar later is Lidl met 410 filialen de derde supermarktketen van Nederland. Wekelijks doen miljoenen Nederlanders boodschappen bij Lidl. In juni 2016 zijn we gestart met de webshop waar we klanten een ruim assortiment non-food producten aanbieden. In totaal staan ruim 17.000 medewerkers van Lidl, zeven dagen per week, zowel offline als online voor de klant klaar.  

De filialen in Nederland zijn allemaal eigendom van of worden gehuurd door Lidl en worden centraal vanuit het hoofdkantoor aangestuurd. De bevoorrading van de filialen vindt plaats vanuit zes distributiecentra verspreid over Nederland. De distributiecentra zijn gevestigd in Heerenveen, Etten-leur, Tiel, Weert, Waddinxveen en Zwaag. De vestiging in Waddinxveen is in 2016 geopend en is met een vijf-sterren 'Outstanding' BREEAM-certificaat het duurzaamste distributiecentrum van Nederland.

Lidl Nederland is een indirecte dochteronderneming van Lidl Stiftung & Co. KG (Neckarsulm, Duitsland) en onderdeel van de Schwarz-groep, één van 's werelds grootste supermarktketens. De organisatie heeft ruim 10.000 filialen, en meer dan 150 distributiecentra in 28 landen. Daarnaast is Lidl vertegenwoordigd in Servië en Hong Kong. In het voorjaar van 2017 zijn de eerste filialen in de Verenigde Staten geopend. In totaal werken er 225.000 mensen bij Lidl.