5

Klimaat/
​​​​​​​Highlights

Duurzame filialen

Lidl investeert continu in het openen van nieuwe filialen en het optimaliseren van bestaande locaties. Hierbij is het ons doel om het totale filiaalbestand up-to-date te houden en te verduurzamen. Een duurzaam gebouw is niet alleen zuinig en comfortabel in gebruik en onderhoud, maar draagt ook bij aan prettige werkomgeving en winkelervaring.

Een paar jaar geleden was ons filiaal in Stein het eerste gebouw in Nederland met Energielabel A++++ en waren we de eerste retailer in Nederland die alle filiaalmedewerkers trainde om energiebewust (ISO 50001) te werken. Eind 2016 voldoen 12 filialen aan het Energielabel A++++ en zijn alle medewerkers, dus ook die op de distributiecentra en op het hoofdkantoor, getraind om energiebewust te werken. Zo blijven we stappen zetten om het gebied van duurzaam bouwen én duurzaam werken.

Een bijzonder project was de bouw van het winkelcentrum Heyhoef in Tilburg. Bij de verbouwing en uitbreiding nam Lidl voor het eerst de rol van projectontwikkelaar op zich. In de nieuwe passage openden naast een moderne Lidl-filiaal nog negen andere winkels. De verbouwing van het winkelcentrum werd op een duurzame manier uitgevoerd. Zonnepanelen, LED-verlichting, HR+++ isolatieglas, duurzame bouwproducten, regenwater infiltratie en verhoogde isolatiewaarden zijn een aantal van de punten die resulteerden in het hoogst haalbare energielabel A++++ voor het gehele winkelcentrum.